Blog

Korisne informacije

Oblaganje zidova

OBLAGANJE ZIDOVA

Oblaganje zidova ponekad ume da bude težak izbor. Kada planirate da uredite svoj prostor, obloga zidova je veoma važna odluka.

Danas je dekoracija zidova gotovo neograničena. Tu su boje, tapete, dekorativni kamen, drvo i sl.

Kako bi dekorisali zidove, prvo je važno da odlučite kakav izgled prostorije želite. Mi ćemo navesti nekoliko tehnika.

Boja

Bojenje zidova je varijanta koja se najlakše može promeniti kada Vam dosadi. Kada je reč o bojama obratite pažnju. Morate znati da se boja Vašeg nameštaja i boja koju birate za zid moraju uklopiti. Kako bi se osećali prijatno u prostoru u kojem boravite, nemojte birati jarku boju za zidove. To možete učiniti samo na jednom zidu. Ako je prostorija manjih dimenzija, ili nije dovoljno osvetljena, zidove obojite u svetlije boje, kako bi prostor izgledao svetliji i veći.

Tepete

Tapete mogu da budu veoma zenimljive. Pošto imate veliki izbor tepeta na tržištu, Vaš dom možete učiniti zanimljivim i posebnim. Najjednostavnije su papirne tapete, koje se sastoje od jednog ili više slojeva papira.

Kamen

Ovaj materijal se još u davnim godinama koristio u izgradnji. Danas je sve popularniji kao dekoracija zidova. Jedinstvenog je izgleda, strukture i boje. Nekada se koristio u luksuznik kućama i vilama, a danas je dostupan po pristupačnoj ceni. Ako se odlučite za ovu vrstu dekoracije važno je da znate da ne treba da preterujete sa kamenim površinama. Ukoliko je prostor male kvadrature, preporučujemo da nikada ne oblažete cele zidove, već samo manji deo, kako Vaš prostor ne bi izgledao još manji. Dekoracija od kamena može se koristiri u svim prostorijama (dnevna soba, spavaća soba, pa čak kuhinja i kupatilo). Ako koristite kamen kao dekoraciju u dnevnoj sobi, naša preporuka je da to bude zid na kom se nalazi televizor.

Drvo

Drvo je takođe prirodni materijal kao kamen. Daje utisak tople atmosfere. Drveni paneli su debljine od 0,4 do 3cm. Mogu se lepiti na zid ili postaviti na potkonstrukciju, ako se radi o većim površinama. Vrsta i boja drveta kao dekoracije zavisi od enterijera i nameštaja. Ako koristite drvo kao dekoraciju u kupatilu, izaberite vrstu koja je otporna na vlagu, tj. koja je zaštićena posebnim premazima.

Jedan Komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Webmaster tool activated by Webmaster Tools Plugin from LionScripts.com.